söndag 5 februari 2012

En av 2012 års leverantörer till pizzeriorna?



Målet för projektet Mat från Göta Älvdalen är att 2012 komma igång med närodlade råvaror till "dalens" pizzerior. En av de intresserade nya trädgårdarna finns i Trollhättan.
Michael Roqvist leder arbetet att restaurera och dra igång odlingarna i Trollhättan tillsammans med en arbetsgrupp trädgårdsintresserade. Sensommaren 2011 när Mat från Göta Älvdalen hälsade på var växthuset fullt med tomater och säsongen hade givit mycket kryddor och grönsaker.
Skyddat läge
Trädgården som Michael och gänget jobbar med ligger i en skyddad gryta och omfattar några tusen kvadratmeter. Starten 2011 visar att platsen är väl lämpad för grönsaker av alla slag. Växthuset har kapacitet för att dra upp pluggplantor och passar bra för odling av värmeälskare som tomater, gurka, chili och diverse annat.
Frukt och bär
Michael berättar att odlingsmodellen är permakultur. Det är ekologisk odling som lämpar sig för mindre ytor där mikroklimat utnyttjas och stor vikt läggs vid mångfald och blandning. För en oinvigd kan de se litet galet ut med grönsaker och bär blandat med blommor och rotfrukter.

Om ni är intresserade av Michaels arbete i Trollhättan så ring. Ni kanske vill vara med eller köpa arbetsgruppen tjänster och varor: 0760-52 72 33

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar