torsdag 10 mars 2011

Aktivera den obegripliga parkmarken!



Sverige har fått ett nytt forum för landsbygds- och landskapsutveckling. En rad aktörer i Skåne står bakom. Och Stadsjord med kopplingen till Göta Älvdalen är med och funderar över utvecklingen och relationen stad - land. Titta in på hemsidan. Den är intressant.
Stadsjord med Mat från Göta Älvdalen som passagerare hänger med i Landskapsobservatoriet vilket är smickrande eftersom huvudmännen är Leader, Region Skåne, SLU, LRF och Länsstyrelsen Skåne. Ett stadsprojekt från Göteborg kan synas udda i sammanhanget.
Landet och staden behöver varandra
Stadsjord markerar betydelsen av att aktivera bönderna i staden för att stimulera landsbygdsutveckling och det verkar som att denna koppling faktiskt kommer att påverka de finansieringsprogram som finns för att utveckla landsbygden.

Titta i på landsbygdobservatoriets hemsida som lancerades kvinnodagen (något skäl) den 8 mars. MInister Eskil Erlandsson inviger med ett inlägg om stadsutveckling och undertecknad pratar parkmark i stad och på landet. Kopplingen till Mat från Göta Älvdalen är tydlig. www.landskapsobsevatorium.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar